27 februari -10

Goddag!

Har haft svärföräldrarna på brunch besök nyss, va rätt så trevligt, inte allt för ofta dem hälsar på. Inte mina föräldrar heller för den delen. :P
Bebisen sparkar och lever loppan i min mage. Det är en sjukt obeskrivlig känsla att känna sitt barn röra sig i magen. Jag har iallafall tecknat en Mamma o Barn försäkring igår, inte för jag hoppas att den behövs användas. Men iallafall..

Ikväll ska Linus ut i Malmö, och som det ser ut nu, så får jag en ensam-hemma-lördag-kväll :( Inget man är speciellt sugen på. Lördagar umgås man tycker jag. Om inte med sin partner så med någon iallafall. Lite kasst att sitta ensam faktiskt. JAG VILL HA KÖRKORT!

Här var jag i vecka 19 ( 18+3 ) Nu är jag i  vecka 19 + 0, går in i den 20:de veckan imorgon, Helt sjukt vad tiden går fort.


Näpp, nu ska jag rycka tag i min gubbe och vi ska åka och handla som han har lovat. Här är ganska tomt hemma..
Ha det bra!

19 Februari -10

Sitter med en kopp kaffe och pluggar revolutioner, inte så roligt, men det ska göras också. Nästa vecka har jag lov, sen har jag fyra veckor praktik, och sen påsklovet. gottans. haha, jag bara tänker på hur stor jag kommer vara när de är dags för skolan igen, Och att det förhoppningsvis är lite vår! :D tror alla är trötta på snön, kyla och blöta skor.

Dagens roliga : har gått 45 % av graviditeten nu :)
Dagen tråkiga : Är riktigt choklad sugen! men, jag vill ju inte gå upp för mycket, man ska ju gå ner dem kilona sen också :)

Imorgon går jag in i vecka 19 :)

Kroppen: Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen.

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

 

 

 

13 Februari -10

Nu har vi iallafall fått igång den nya torktumlaren. Härligt. jag har städat som en gnu hela dagen. Nu väntar jag bara på att linus ska diska de sista, jag tog halva disken, sen tog varmvattnet slut. Så blir det ibland om man har pytteliten varmvattenberedare.

Sitter just nu och tar det lugnt och lyssnar på gamla mando diao, celine dion & van halen låtar :) Trevligt.

På måndag är det dags för ultraljudet, fick göra ett när jag va i vecka elva också eftersom jag hade så ont i magen, Men de va bara "växt och om-möblering-i-magen" värk. Men dem kunde inte skriva ut bilder då, men redan då såg man ansiktet med munhåla och ögonhålor och näsa o allt, så häftigt!
Men nu ska vi iallafall få bilder med hem, Helt sjukligt konstigt och underbart att att bli mamma. Kan nog inte riktigt förstå det för ens man håller sitt barn för första gången.

Har varit enormt lättirriterad hela dagen, och det känns som man skulle kunna skrika, böla, skratta och dö på samma gång.. Knepigt.

Skrev lite med Erika idag, va trevligt faktiskt. Det va ju så länge sen. Krya på dig gumman, allt kommer bli bra! <3

Är med i en tävling om presentkort på 250 kr på HEJBABY.SE Hos en dempaz LÄNK:

6 Februari -10

God morgon.
Igår va vi hos robin och sandra :) så trevligt! tack :)
ikväll ska vi dit igen, och kolla på melodifestivalen :)

Linus ligger fortfarande och sover, tror han är lite lite bakis idag, hihi.
Men men, jag ska inte säga något. Jag dricker ju inte nu,
ändå vakna jag upp idag med lite huvudvärk.
( sympati- bakis?? )

Denna bilden tog jag i torsdags, va då i vecka 16 + 3 :)
RSS 2.0