22 november 09

Helt slut idag, & precis allt har kännts upp&ner. Tradigt. Har iallafall varit hos svärmor och svärfar nästan hela dagen, fikat och sen ätit kvällsmat. Nu sitter jag här och tycker att jag fryser en aning. Linus tänder fyr i spisen och snart är här varmt och gott inne! Sen vid elva ska jag titta på andra avenyn som jag missade i tisdags och sen är det sova som gäller!

21 november 09

Japp, det var länge sen jag bloggade, men nu drar det igång igen.

Onsdagen den 11 november va den dagen jag kissade på stickan och fick positivt, så nu är jag illamående och i vecka sju. :) När jag gjorde testet låg Linus fortfarande och sov, sen när jag såg det var positivt, så hade jag inget annat val än springa in i sovrummet och hoppa i sängen och bära mig åt, Linus trodde ju först att jag lurade han, men så var det ju inte. I tisdags var vi för första gången på MVC och hade livstilssamtal, och blev iallafall beräknad till den 16 juli 2010. Ska också göra en sån bok med graviditeten, och sen en bebisbok. Måste nog ha lite fler foton på mig linus faktiskt. :) Ikväll ska vi iallafall till bullen och thomas och de ska dricka öl, och jag ska köpa mig lite läsk att ha & hoppas på att alla inte blir as-knagade och jag sitter nykter. Nu ska jag faktiskt starta en tvättmaskin och Röjja lite här, så jag kan bjuda hem sandra! :)

Vecka 7

21 nov - 27 nov 2009


Kroppen: Man kan känna sig illamående på grund av hormonerna och ha lite molande värk
i underlivet, vilket är helt normalt. Sömnen kan rubbas, ofta beroende på att man måste man gå upp för att kissa. Magen kan kännas uppblåst på grund av att tarmarna arbetar långsammare. Vissa har redan ökat i vikt, men har du problem med illamående och kräkningar är det inte ovanligt att du istället har minskat i vikt. Det kan hjälpa att äta något litet innan du kliver upp ur sängen och att äta många små måltider.

Embryot: Embryot är nu en centimeter långt. Handled och fingrar skapas och händer och fötter kan urskiljas som små paddlar. Ansiktet börjar ta form och ögonen kan ses som små fördjupningar. Inne i huvudet finns det något som liknar blåsor, det ska senare bli hjärnan. Här kan man med ultraljud se embryots hjärtaktivitet.

RSS 2.0